WMHC nieuwsbrief het krantje
Onderwerpen nieuwsbrief nr 76
van het bestuur uitwisseling kingston grammar school oktober 2016 het zaalhockey nadert! jong wageningen water maakt het compleet! van de kledingcommissie winners - 10 procent korting van de commissie sportiviteit en respect van de redactie van de ledenadministratie


van het bestuur
Lieve leden,

U hebt het allemaal vast al gezien, het nieuwe veld is bijna klaar. Het wordt over een paar dagen in gebruik genomen. 1 oktober gaan we dit vieren. We beginnen om 9 uur met de officiële opening door onze wethouder Han ter Maat en vervolgens is de dag vol met feestelijke activiteiten. Let op de aankondigingen!

Het veld ligt er schitterend bij maar daarmee is het bouwen nog niet klaar. Als het goed is wordt het oefenveldje ook nog (deels) aangelegd en de hockeytent klaargemaakt voor het zaalseizoen. Verder is er een prachtig plan voor het terrein rond het clubhuis van het architectenbureau van Taco Remijnse (waarvoor veel dank!). Om dat plan uit te voeren ontbreken nu nog even de financiële middelen. Vandaar dat we de vierkante meters van het nieuwe veld blijven verkopen! Elke m2 helpt! Hopelijk kunnen we dan in het voorjaar het terras opknappen.

Ondertussen wordt er ook alweer volop gehockeyd. Al zijn onze heren en dames 1 qua resultaten niet zo goed begonnen, we hebben er alle vertrouwen in dat het toch een mooi seizoen wordt. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn maar ik heb begrepen dat er goed en met veel inzet gespeeld wordt. Je kan ze volgen en aanmoedigen via Facebook waar ze altijd leuke berichten plaatsen.

De selectieteams bij de junioren staan voor een zware opgave. De KNHB heeft tot onze verrassing de play offs afgeschaft. Alleen de nummers 1 gaan door naar de landelijke competitie. Dus dat wordt heel spannend! MA1 en MB1 hebben het nog in eigen hand. Allebei staan ze eerste, beiden moeten ze nog uit naar de nummers 2 (8 oktober), dus dat wordt spannend.

Zoals gebruikelijk kijk ik ook altijd even naar de rubriek ‘clubcompetitie’ op onze site. Altijd weer informatief: in de top 10 staan 9 meiden/damesteams en 1 jongensteam, JA2. Aan kop MC4,met een machtig doelsaldo van +20 na twee wedstrijden. Helemaal onderaan ook een meiden/damesteam, D4 - kop op dames - en vlak daarboven MC3 met een doelsaldo van -15. Het heeft er alle schijn van dat het ratingsysteem van de bond nog niet altijd tot de juiste indeling leidt.

Onderstaand een totaaloverzicht van onze prestaties tot nu toe (na 2, sommige al 3, wedstrijden per team):
Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Goals voor Goals tegen doelsaldo
130 51 14 65 167 (van de 390) 323 374 -51
Tenslotte wil ik aandacht vragen voor toch wel een heel belangrijke ‘persoon’ : de scheidsrechter! We hebben echt veel te weinig fluiters. Blijkbaar is dit een landelijk probleem want de KNHB heeft een campagne gestart ‘Word scheidsrechter. Fluit mee!’ Gezien het grote belang dat ik hier aan hecht eindig ik mijn stukje met het bericht van de KNHB over deze campagne en vertrouw ik er op dat er zich een flink aantal mensen meldt bij scheidsrechters@wmhc.nl die (verder) opgeleid willen worden om met enige regelmaat de wedstrijden te begeleiden.

Word scheidsrechter. Fluit mee!
#Fluitmee is de nieuwe wervingscampagne voor (bonds)scheidsrechters. Vanaf eind augustus tot en met begin oktober voorzien wij verenigingen, hockeyers en andere hockeybetrokkenen van allerlei informatie over het fluiten bij verenigingen en voor de bond. Dat gaat van spelbegeleider Jongste Jeugd tot en met de International.  Of een hockeywedstrijd lekker en ontspannen verloopt, wordt mede bepaald door de scheidsrechter. Belangrijk dus dat spelers op elk niveau kunnen rekenen op goede, enthousiaste scheidsrechters! Scheidsrechters die met plezier fluiten, met hart voor de spelers en oog voor het spel. Scheidsrechters kunnen al op jonge leeftijd beginnen bij de eigen vereniging en doorgroeien tot misschien wel de Olympische Spelen!

Voor sommigen een droomloopbaan. Maar net zo onmisbaar zijn al die scheidsrechters die zich gewoon wekelijks inzetten op de club. En niet te vergeten ouders die als begeleider de ontwikkeling van hockeytalent mogelijk maken. Vind je fluiten leuk? Kijk dan wat bij jou past!

Word scheidsrechter. Fluit mee!

Veel fluit- en speelplezier allemaal!
Uw voorzitter, Niek-Jan Bink